Wil jij graag de Floor Press helemaal onder de knie krijgen? Ben jij benieuwd naar de juiste uitvoering of wil jij graag weten wat voor oefening de Floor Press precies is? Deze compoundoefening is perfect voor jou als je graag wat meer kilo’s zou willen bankdrukken. Lees alles over de Floor Press in dit artikel!

Wat is de Floor Press voor oefening?

De Floor Press is een compoundoefening die je met twee handen uitvoert. Je bent hiervoor plat op de grond liggen met je voeten plat op de grond. Je neemt dan twee gewichten in je handen en je begint met je ellebogen op de grond. Daarna til je de gewichten omhoog totdat je twee rechte armen hebt. Vervolgens laat je de gewichten weer zakken totdat je weer met je ellebogen op de grond ligt.

Voordelen van de Floor Press

De voordelen van deze oefening zijn dat je niet alleen je borstspieren traint, maar ook je triceps en schouderspieren. Daarnaast is de Floor Press een ideale oefening om een plateau door te breken als je op een gegeven moment niet meer vooruitgang boekt in je bankdruk. Door een aantal weken de focus op de Floor Press en andere oefeningen voor de borst, triceps en schouders te implementeren in je trainingen zal je binnen de kortste keren jouw 1RM op de bench press verbeteren.

Juiste techniek

De oefening moet veilig worden uitgevoerd en dat kan door de juiste houding aan te nemen. Zorg ervoor dat je rug recht is en dat je niet met je hoofd omhoog komt. Je wilt namelijk niet je nek belasten. Ook is het belangrijk dat je ellebogen niet naar buiten toe komen. Houd ze juist dicht tegen je zij aan.Als je de juiste techniek toepast, zal de oefening niet alleen veilig zijn, maar zal je ook optimaal resultaat behalen.