Wil jij graag gespierde armen kweken? Wil jij brede biceps en triceps? Gespierde armen zijn voor veel mannen de droom. Maar hoe train je nou je armen goed en hoe zorg je ervoor dat jouw armen ook echt breed lijken? Lees hier hoe dat moet!

Gespierde armen

De arm bestaat uit twee delen, de biceps en de triceps. De biceps zit aan de voorzijde van de bovenarm en de triceps aan de achterzijde. Beide spieren hebben meerdere spierkoppen. Deze spierkoppen moeten allemaal getraind worden om een optimaal resultaat te krijgen. Als je alleen de biceps of alleen de triceps traint, zal je arm niet optimaal groeien. Je moet dus beide spieren trainen.

Bredere biceps

Een goede tip om je biceps breder te laten lijken is door de bicep brachialis te trainen. De bicep brachialis is een spier die zich onder de biceps bevindt. Deze spier wordt niet zo vaak getraind, maar je kunt deze spier wel getrainen met oefeningen zoals hamer curls. Als je de biceps brachialis traint, zal je biceps optisch breder lijken.

Hammer curls voor bredere biceps

Hammer curls zijn oefeningen die je biceps brachialis trainen. Deze spier bevindt zich onder de biceps en door deze spier te trainen, zal je biceps optisch breder lijken. Hammer curls werken als volgt:

Focus op de triceps

Triceps vormen het grootste deel van je arm. Als je grote armen wilt, is het dus belangrijk om de focus te leggen op de drie spierkoppen van de triceps. Deze spierkoppen moeten allemaal getraind worden om een optimaal resultaat te krijgen. Triceps worden het beste getraind met compoundoefeningen, zoals dips, close grip benchpress en isolatie-oefeningen zoals overhead tricep extension.

Oefening: tricep extension

De tricep extension is een zeer geschikte oefening om mee te nemen in de work-out waarbij je triceps getraind worden. Deze oefening werkt als volgt: Pak een dumbbell en houd deze met twee handen achter je hoofd. Beweeg de dumbbell naar boven toe en strek je armen helemaal uit. Knik je ellebogen en beweeg de dumbbell weer naar beneden. Herhaal de oefening minstens 8 herhalingen en drie á vier sets.