Wil jij graag gezonder worden en dus zowel stoppen met roken als afvallen? Wil jij graag tegelijkertijd kilo’s verliezen en jouw rookverslaving beëindigen? Stoppen met roken tijdens het afvallen is lastig, maar wel aan te raden. Waarom? Dat vertellen we in dit artikel.

Stoppen met roken tijdens afvallen

Als je stopt met roken, dan verbrand je meer calorieën. Dit komt door het verhoogde metabolisme dat het stoppen met roken teweegbrengt. Dit geldt vooral in het eerste jaar na het stoppen met roken. Daarna zakt het metabolisme weer wat, maar blijft wel hoger dan voor het stoppen met roken. Als je stopt met roken, dan kun je dus meer verbranden en dus makkelijker afvallen.

Stoppen met roken heeft echter niet alleen een positief effect op het afvallen. Ook spieropbouw en conditie opbouwen gaat makkelijker wanneer je niet meer rookt. Dit omdat spieren beter herstellen en het bloed meer zuurstof heeft. Roken is dus voor een sporter funest.

Nadelen van roken

Stoppen met roken is natuurlijk sowieso goed voor de gezondheid. Roken is namelijk heel slecht voor je. Roken verhoogt het risico op allerlei soorten kanker, maar ook op longziekten, hart- en vaatziekten en allerlei andere aandoeningen. Roken is dus niet alleen slecht voor het afvallen, maar ook voor de gezondheid in het algemeen. Daarom is het aan te raden om te stoppen met roken als je wilt afvallen.

Meer honger na stoppen met roken

Als je stopt met roken, dan krijg je vaak meer eetlust. Dit komt doordat het roken de maag verkleint en de maagspieren ontspant. Na het stoppen met roken kunnen de maagspieren weer samentrekken en krijg je meer eetlust. Dit is niet ideaal als je wilt afvallen, maar gelukkig gaat dit na een tijdje weer over. Met de juiste discipline en mindset kan jij dus prima stoppen met roken tijdens het afvallen. Heel erg honger? Drie glazen water in één teug opdrinken doet ook wonderen!

Stoppen met roken is dus niet per se makkelijk als je wilt afvallen, maar wel aan te raden. Dit komt door het verhoogde metabolisme en de positieve effecten op de gezondheid. Slaag jij er niet in om te stoppen met roken? Misschien dat een online coach je kan helpen.